Analiza tečnosti

Zaštita životne sredine, dosljedan kvalitet proizvoda, optimizacija procesa i sigurnost - samo nekoliko razloga zbog kojih analiza tečnosti postaje sve bitnija. Tečnosti kao što su voda, pića, mliječni proizvodi, hemikalije i farmaceutski proizvodi moraju biti analizirani kontinuirano, svaki dan. Mi vas podržavamo u ispunjavanju svih ovih mjernih zadataka sa aplikacijskim know-how i najmodernijim tehnologijama. Otkrijte naš sveobuhvatni portfolio i izaberite proizvod koji najbolje odgovara vašim potrebama.

pH senzori i transmiteri - proizvodi za kvalitetno merenje pH u svim industrijama

Više od 30% svih relevantnih mjerenja u procesu su merenja pH vrednosti. Zato su pouzdani pH senzori i transmiteri izuzetno važni za optimizaciju pogona i sigurnost procesa. Nudimo širok portfolio za sve uslove, kao što su stabilni procesi, brze promjene medijskih kompozicija, ljepljivi mediji, opasna područja ili higijenske aplikacije. Otkrijte naše ISFET, emajl ili staklene pH senzore, transmitere, sklopove i kalibracijske otopine.

Naš pH bestseller:

Senzori i transmiteri provodljivosti

Merenje provodnosti je ključno za kontrolu procesa, nadzor proizvoda i vode ili detekciju curenja. Pogledajte naš širok spektar provodnih i toroidnih provodnika senzora i transmitera

Naš bestseller za "mutnoću":

Senzori i transmiteri kisika

Senzori i transmiteri za mjerenje kisika za osiguranje kvaliteta i kontrolu procesa u vodama, otpadnim vodama, u hemikalijama, elektranama, farmaciji, prehrambenoj industriji... Pogledaje našu ponudu.

Senzori i transmiteri hlora

Proizvodi za pouzdano mjerenje hlora, ukupnog hlora i hlor dioksida.

Automatski uzorkivači vode

Proizvodi za mobilno i stacionarno uzorkovanje vode, otpadnih voda i površinskih voda.

ORP senzori i transmiteri

ORP mjerenje je efikasna i jeftina metoda za određivanje oksidacionih ili redukcijskih svojstava materijala. Pogledajte našu široku ponudu ORP senzora, transmitera, sklopova i pufera! Procesni fotometri Procesni fotometri omogućavaju precizno i ponovljivo mjerenje koncentracije određujući UV absorpciju, NIR i VIS. Pogledajte našu široku ponudu za prehrambenu, hemijsku i industriju nafte i gasa.

TOC, COD i SAC analizatori

Pregledajte širok spektar TOC, COD i SAC analizatora za komunalne i industrijske otpadne vode. Oni mjere ukupan organski ugljenik, hemijsku potrebu za kisikom i koeficijent spektralne absorpcije. 

Senzori i transmiteri nivoa mulja

Proizvodi za pouzdano mjerenje nivoa mulja u sedimentacionim rezervoarima. Senzori i transmiteri nivoa mulja pomažu vam da pumpate mulj, a ne vodu. 

Analizatori i senzori nutrijenata

Naši analizatori i senzori nutrijenata pomažu vam da optimizujete procese prečišćavanja otpadnih voda. Otkrijte naš portfolio za analizu amonijaka, nitrata i fosfata i još mnogo toga.

Automatizacija pH i ORP mjerenja

Automatsko čišćenje, validacija, umjeravanje i podešavanje pH i ORP senzora