Analiza tečnosti

Zaštita životne sredine, dosljedan kvalitet proizvoda, optimizacija procesa i sigurnost - samo nekoliko razloga zbog kojih analiza tečnosti postaje sve bitnija. Tečnosti kao što su voda, pića, mliječni proizvodi, hemikalije i farmaceutski proizvodi moraju biti analizirani kontinuirano, svaki dan. Mi vas podržavamo u ispunjavanju svih ovih mjernih zadataka sa aplikacijskim know-how i najmodernijim tehnologijama. Otkrijte naš sveobuhvatni portfolio i izaberite proizvod koji najbolje odgovara vašim potrebama.

pH senzori i transmiteri - proizvodi za kvalitetno merenje pH u svim industrijama

Više od 30% svih relevantnih mjerenja u procesu su merenja pH vrednosti. Zato su pouzdani pH senzori i transmiteri izuzetno važni za optimizaciju pogona i sigurnost procesa. Nudimo širok portfolio za sve uslove, kao što su stabilni procesi, brze promjene medijskih kompozicija, ljepljivi mediji, opasna područja ili higijenske aplikacije. Otkrijte naše ISFET, emajl ili staklene pH senzore, transmitere, sklopove i kalibracijske otopine.

Naš pH bestseller:

Senzori i transmiteri provodljivosti

Merenje provodnosti je ključno za kontrolu procesa, nadzor proizvoda i vode ili detekciju curenja. Pogledajte naš širok spektar provodnih i toroidnih provodnika senzora i transmitera

Naš bestseller za "mutnoću":

Senzori i transmiteri kisika

Senzori i transmiteri za mjerenje kisika za osiguranje kvaliteta i kontrolu procesa u vodama, otpadnim vodama, u hemikalijama, elektranama, farmaciji, prehrambenoj industriji... Pogledaje našu ponudu.

Senzori i transmiteri hlora

Proizvodi za pouzdano mjerenje hlora, ukupnog hlora i hlor dioksida.

Automatski uzorkivači vode

Proizvodi za mobilno i stacionarno uzorkovanje vode, otpadnih voda i površinskih voda.

ORP senzori i transmiteri

ORP mjerenje je efikasna i jeftina metoda za određivanje oksidacionih ili redukcijskih svojstava materijala. Pogledajte našu široku ponudu ORP senzora, transmitera, sklopova i pufera! Procesni fotometri Procesni fotometri omogućavaju precizno i ponovljivo mjerenje koncentracije određujući UV absorpciju, NIR i VIS. Pogledajte našu široku ponudu za prehrambenu, hemijsku i industriju nafte i gasa.

TOC, COD i SAC analizatori

Pregledajte širok spektar TOC, COD i SAC analizatora za komunalne i industrijske otpadne vode. Oni mjere ukupan organski ugljenik, hemijsku potrebu za kisikom i koeficijent spektralne absorpcije. 

Senzori i transmiteri nivoa mulja

Proizvodi za pouzdano mjerenje nivoa mulja u sedimentacionim rezervoarima. Senzori i transmiteri nivoa mulja pomažu vam da pumpate mulj, a ne vodu. 

Analizatori i senzori nutrijenata

Naši analizatori i senzori nutrijenata pomažu vam da optimizujete procese prečišćavanja otpadnih voda. Otkrijte naš portfolio za analizu amonijaka, nitrata i fosfata i još mnogo toga.

Automatizacija pH i ORP mjerenja

Automatsko čišćenje, validacija, umjeravanje i podešavanje pH i ORP senzora

Liquitrend QMW43: Smanjivanje vremena čišćenja u industriji hrane i pića

Automatizirani postupak čišćenja cijevi i spremnika u industriji hrane i pića, poznat kao clean-in-place ili CIP, presudan je za proizvodnju sigurnih proizvoda. To može biti dugotrajan i neprecizan proces. Endress+Hauser je razvio senzor provodljivosti koji može nadgledati nakupljanje kako bi se smanjilo vrijeme provedeno na čišćenje i osigurala maksimalna sigurnost u visoko regulisanoj industriji.

Znatan dio vremena proizvodnje u prehrambenoj industriji provodi se na čišćenje postrojenja. To garantuje proizvodnju visokokvalitetnih i higijenskih proizvoda za krajnjeg korisnika. Da bi se izbjegao rizik od kontaminacije, mnogi se proizvodni procesi u prehrambenom sektoru odvijaju u zatvorenim sistemima, pa se koristi CIP. To znači da se cijevi i spremnici ne moraju rastavljati, ali također otežava tačno značenje procesa CIP-a. U mnogim slučajevima trajanje čišćenja određuje se ocjenom prošlih podataka, a ne promatranjem onoga što se trenutno događa u procesu. Da bi se sprečilo nedovoljno čišćenje, vreme čišćenja često se povećava.

Svoje odluke temeljite na jedinstvenom i pouzdanom mjerenju debljine nakupljanja i vodljivosti.

Sigurno i ponovljivo

Sada postoji način da se to neproduktivno vrijeme svede na minimum bez rizika za sigurnost proizvoda ili kršenja propisa. Liquitrend QMW43 pouzdano i kontinuirano mjeri debljinu nakupljanja proizvoda kada se pojavljuje u spremnicima i cijevima. Dodatno mjerenje vodljivosti također daje informacije o uzroku nakupljanja, tj. da li je uzrokovano ostacima proizvoda ili sredstvima za čišćenje. Spajanjem uređaja na upravljački sistem, podaci mjerenja dostupni su u realnom vremenu i automatski se dokumentuju. Ako senzor ne pokaže više nakupljanja, može se zaključiti da su kritične tačke uspješno očišćene. Ovi uvidi u postupak znače da se vrijeme čišćenja može svesti na minimum bez brige o kvaliteti proizvoda.

1

1

Manje vremena u laboratoriji

Liquitrend QMW43 takođe može pomoći u skraćenju vremena u laboratoriji neprekidnim merenjem u skladu sa provodnim i kapacitivnim električnim svojstvima proizvoda. Parametri kvalitete mogu se postaviti u kontrolni system tako da se odmah identificiraju proizvodi koji ne zadovoljavaju tražene standarde bez potrebe za dodatnim laboratorijskim testom.

Područje primjene

Liquitrend QMW43 se može koristiti za mjerenje tekućina ili paste, bilo da su mediji električno provodni ili ne. Zbog jedinstvene upotrebe provodnog i kapacitivnog mjernog ciklusa, uređaj automatski otkriva najtačniji način mjerenja i automatski ga koristi. To znači da se uređaj može koristiti bez prethodnog znanja o vrsti ili jačini zagađenja ili medijuma. Liquitrend ispunjava sve propise o sigurnosti hrane i izrađen je od materijala sigurnog za hranu i FDA.

1

Zajedno možemo vaš CIP učiniti efikasnijim I jeftinijim.

Javite nam se na info@ibej.ba ili na telefon 033 76 49 75