Laserska procesna instrumentacija

SpectraSensors, Inc. (SS) je vodeći svjetski proizvođač laserske on-line analitičke instrumentacije za procesno upravljanje i monitoring aplikacije. SpectraSensors je formiran 1999. godine kao tehnološki spin-off laboratorije NASA-Caltech Jet Propulsion. Danas je SpectraSensors dio Endress+Hauser porodice.

Proizvodi kompanije su posebno dizajnirani da poboljšaju efikasnost procesa, protok i sigurnost za proizvodnju prirodnog gasa, transport, skladištenje, distribuciju, preradu gasa, rafinaciju, petrohemiju, proizvodnju specijalnih gasova i dr. Proizvodi SpectraSensorsa usvojeni su od strane vodećih korporacija, među kojima su British Petroleum, Chevron, DCP Midstream, Shell, Kinder Morgan, Williams i mnogi drugi.

SpectraSensors obezbeđuje precizne i robusne mjerenja sa izuzetno brzim vremenom odziva, što rezultira poboljšanim performansama, pouzdanošću i dostupnošću uz znatno niže ukupne troškove za instaliranje i posjedovanje u poređenju sa alternativnim rješenjima. SS analizatori plina precizno mjere vlagu (H2O), ugljen-dioksid (CO2), vodonik-sulfid (H2S), amonijak (NH3), acetilen (C2H2), kiseonik (O2) i td.