Neinvanzivno mjerenje koncentracije i protoka

Kao tehnološki lider u oblasti neinvazivnog ultrazvučnog mjerenja protoka s ultrazvukom, FLEXIM kontinuirano postavlja standarde. Ultrazvučni mjerni sistemi FLUXUS mjere virtuelno sve što teče, tečnosti kao i gasove.

Danas, neinvazivno, ultrazvučno mjerenje protoka je samo tehnika za merenje spoljašnje strane u tehničkom smislu: ultrazvučni pretvarači na stezaljkama jednostavno su pričvršćeni sa vanjske strane cijevi - bez prekida rada ili bilo kakvog rizika curenja. S obzirom na to da FLEXIM proizvodi ispunjavaju najviše zahtjeve industrijske proizvodnje, odnosno najvišeg nivoa sigurnosti ljudi i životne sredine s jedne strane i najvišeg nivoa dostupnosti pogona, s druge strane, nekada autsajderi odavno su postali izuzetno popularni.

Neinvazivna mjerna tehnologija s SIL certifikatom

FLEXIM je dokazao da neinvazivna mjerna tehnologija funkcioniše pouzdano i precizno, istovremeno se kontinuirano širi njihova primjena.

FLEXIM je posebno ponosan na svoju pionirsku ulogu u smislu prenošenja ultrazvučne tehnologije na neinvazivno mjerenje protoka gasova. Danas je FLEXIM jedini dobavljač ultrazvučnih sistema za neinvazivno mjerenje protoka tečnosti i gasova sa SIL certifikatom širom svijeta.

Inovativna procesna analitika

FLEXIM već dugi niz godina zastupa više od mjerenja protoka. Ultrazvučna tehnologija za stezanje je također pogodna za potrebe analitike procesa, kao što je neinvazivno mjerenje koncentracije. I sa refraktometrom PIOX R procesora, FLEXIM je razvio jedinstveni optički instrument koji se dokazao širom svijeta u industrijskim aplikacijama.