70 godina Endress+Hauser. Uzdravlje!

Forumi, sajam, proslave…sve u čast 70 godina Endress+Hauser

Endress+Hauser slavi 70 godina i već od 26.06. je organizovan Global Forum u bazelskom sajmskom centru. Nakon toga su partneri Endress+Hausera imali godišnji sastanak a u petak je bila i gala večera koja je kupila 5.500 ljudi iz cijelog svijeta. IBEJ je ponosan na partnerstvo sa Endress+Hauser.

https://www.endress.com/en/press-center/news-and-press-releases/global-forum-anniversary-celebration

Ono što je bilo u fokusu tokom cijele sedmice jeste uspješno upravljanje transformacijom procesne industrije. Teme kao što su dekarbonizacija, transformacija energije, cirkularna ekonomija, te resursna i energetska efikasnost bile su komunicirane iz perspektive stručnjaka i korisnika.

Ono što je posebno bilo inspirativno jeste jednosatni govor avanturiste i psihijatra Bertrand Piccard, prve osoba na svijetu koja je oplovila svijet u balonu, ali i preletila našu planetu avionom pogonjenim solarnom energijom. Sa nama je podjelio svoja iskustva i ideje koje se tiču svih nas. Održivost i ekologija kao ključni KPI-ovi za biznis i život općenito.

Endress+Hauser je sa svojim partnerima za otvorenu integraciju predstavio proizvode i rješenja za održivost.

Pored Endress+Hauser i nj kompanija poput Analytik Jena, Endress+Hauser BioSense, Innovative Sensor Technology IST i TrueDyne predstavili su svoja rješenja i Rockwell Automation, Pepperl+Fuchs, Rotork, HIMA Paul Hildebrandt, Softing Industrial Automation, Honeywell, AUMA Riester , Schneider Electric, Festo, Phoenix Contact i Flowserve.

Zaključak je jasan - Procesna industrija je dio rješenja

Za kraj, procesna industrija, ključni igrač u lancu vrijednosti, ima veliku odgovornost za transformaciju u održivu i niskougljičnu budućnost. Industrija se suočava s izazovom zamjene sirovina baziranih na ugljiku, razvoja energetski efikasnijih proizvodnih procesa i oslanjanja na obnovljive izvore energije kako bi se smanjio svoj ekološki otisak.

U tom pravcu i mi smo dali svoj doprinos, „zasadili“ smo 2 drveta u Endress+Hauser šumi.

Iako je drvo zasađeno daleko u Njemačkoj pomoću aplikacije

https://www.greenforestfund.de/en/treetracker/ možemo pratiti nj rast i razvoj.

Želimo vas ohrabriti da i vi zasadite drvo ili možda i cijelu šumu.

 

Za informacije o Endress+Hauser proizvodnom portfoliju saznajte na: https://www.easc.endress.com/en?store_locale=en&ii-country=ba


Posljednje novosti