Povrat kondenzata, način da smanjite troškove

Prednosti učinkovitog skupljanja pare

Spirax Sarco i IBEJ vam mogu pomoći  u postizanju učinkovitosti procesa, povećanja proizvodnje i uštede energije,  a svjesni smo važnosti učinkovitog upravljanja mokrom parom u postizanju toga.

Kondenz lonac omogućuje efikasno uklanjanje kondenzata iz parnog sistema, što znači da se para može ponovno koristiti. "Popravak kondenzata" štedi energiju i novac na nekoliko različitih načina:

Smanjeni troškovi goriva

Ušteda energije

Smanjena potrošnja vode

Smanjeni troškovi hemijske obrade

Smanjeni troškovi otpadnih voda

U BiH postoje ograničenja za ispuštanje otpadnih voda na povišenim temperaturama pa ako se voda mora hladiti to uzrokuje dodatne troškove.

IBEJ i Spirax Sarco specijalisti uvijek su vam na raspolaganju za konsalting kada je riječ o najboljim načinima upravljanja vašim parnim sistemom.

Spirax Sarco nudi kompletan portfolio kondenz lonaca kako bi se osiguralo da možete odaberite savršenu rješenje za vašu aplikaciju

PORTFOLIO SpiraxSarco KONDENZ LONACA

Mehanički kondenz lonci:

Mehanički kondenz lonci  su idealni za primjenu kod procesnih aplikacija gdje se kondenzat mora ukloniti čim se formira. Na taj način bi se isti zaštitila od promjene temperature koje bi dovelo do problema poput kvarenja proizvoda i neodgovarajućeg zagrijavanja. Naš portfolio mehaničkih kondenz lonaca prilagodljiv je svim aplikacijama gdje je potrebno trenutačno uklanjanje kondenzata.

Termodinamički kondenz lonci

Termodinamički kondenz lonci su najbolji izbor za odvodnju vodene pare zbog njihove jednostavnosti, dugog životnog vijeka i čvrste konstrukcije. S velikim kapacitetom kondenzata za svoje dimenzije, sva konstrukcija (od nehrđajućeg čelika) SXS termodinamičkih kondenz lonaca nudi visok stepen otpornosti na korozivni kondenzat.

Termostatski kondenz lonci

Za aplikacije gdje bi bilo poželjno iskoristiti toplinu u kondenzatu kao što je sterilizacija, termostatski kondenz lonac idealno je rješenje jer se neće otvoriti dok temperatura kondenzata ne padne ispod temperature zasićene pare. Na taj način se toplina u kondenzatu iskoristi prije nego što se isušuje što zauzvrat smanjuje gubitke probijanja para  i može pomoći u smanjenju troškova energije.


Posljednje novosti