Proline Promag W 300/400/500 Za mjerenje protoka neovisno o mjestu montaže

Proline Promag W je prvo elektromagnetno mjerilo protoka na svijetu za pouzdano mjerenje protoka bez suženja mjerne cijevi senzora – neovisno o profilu protoka i mjestu montaže

U obradi vode i otpadne vode visoka točnost mjerenja protoka neophodna je za optimalnu kontrolu procesa. Razni utjecaji kao što su isprepleteni cjevovodi ili opstrukcije unutar cjevovoda uzrokuju turbulentni protok koji utječe na točnost mjerenja. Endress+Hauser Promag W dolazi s opcijom “0 x DN, puni profil mjerne cijevi senzora”, rješenjem koje je jedino takvo na svijetu: maksimalna mjerna učinkovitost bez suženja cijevi i bez pada tlaka.

1

Promag W 300/400/500 mjerila protoka s opcijom “0 x DN, puni profil mjerne cijevi senzora” mjeri protok s visokom točnošću (±0.5%) čak i u slučajevima montaže iza koljena na cjevovodu. Pogodna su za montažu u skučenom prostoru, kao što su kompaktni sistemi i skidovi jer ne zahtjevaju ravne dionice cjevovoda prije i poslije mjerila. To znači da se mjerilo Promag W lako nosi s čestim
turbulentnim protokom koje se pojavljuje iza opstrukcije kao što su koljena i/ili druga mjerna instrumentacija, nepoznate prepreke; nakupine na stjenkama cjevovoda, brtvama unutar cjevovoda ili različitim unutarnjim promjerima. Zahvaljujući dizajnu bez suženja cijevi senzora, na mjerilima ne dolazi do pad tlaka.

Inovativna analiza mjernog signala

Značajke novog inovativnog mjernog koncepta Promaga W (0 x DN) su veći broj mjernih elektroda za detekciju protoka. Povećan broj elektroda generira bitno veću količinu mjernih podataka od standardnih mjerila. Skupa s rafiniranom analizom signala pouzdano mjerenje je moguće čak i s turbulentnim protokom u cijevi.

1

Mjerenje bez pada tlaka

Do sada sa standardnim mjerilima trebalo je osigurati ravne dijelove cjevovoda prije i poslije mjerila ili koristiti mjerilo s suženom mjernom cijevi. U mnogim slučajevima u pogonima ravni dijelovi cjevovoda ne postoje ili ih nije moguće izvesti, a suženja i opstrukcije uvijek izazivaju pad tlaka. To vodi povećanoj potrošnji energije za rad pumpi što rezultira višim troškovima energije.

S novom opcijom “0 x DN, puni profil mjerne cijevi senzora” bez potrebe za ravnim dijelom cjevovoda ili mjerilom sa suženom mjernom cijevi senzora otklonjeni su problem pada tlaka i većih troškova utrošene energije.

Transmiteri za jednostavnu integraciju u sustav upravljanja

Promag W dolazi u kombinaciji s različitim transmiterima: kao kompaktna izvedba (Proline 300 i 400) ili kao odvojena izvedba (Proline 400 i 500) s do 4 kartice izlaznih i ulaznih signala. S Proline transmiterima nema kompromisa oko performansi i točnosti mjerenja. Digitalna obrada signala počinje u inteligentnom senzoru koji je osnova za pouzdano i visokotočno mjerenje. Potpun pristup svim izmjerenim podatcima, uključujući dijagnostičke podatke zahvaljujući Heartbeat tehnologiji, moguć je u bilo kojem trenutku zbog digitalnog prijenosa podataka i slobodne konfiguracije ulaznih i izlaznih signala.

1

1

Ako želite više informacija o našem jedinstvenom mjerilu protoka, o njegovoj cijeni i dr – znate gdje ćete nas naći!


Posljednje novosti