Frekvencijski regulatori (VFD-ovi) u drvnoj industriji

Drvna industrija je jedna od najstarijih i najvažnijih industrija u Bosni i Hercegovini.

Industrija je odigrala vitalnu ulogu u ekonomskom razvoju zemlje i obezbjedila zaposlenje hiljadama ljudi. Industrija je raznolika i uključuje namještaj, građevinarstvo i ambalažu. IBEJ i ABB mogu podržati napore ljudi iz drvne industrije da:

U nastavku nešto više o ABB portfoliju za aplikacije u drvnoj industriji:

Frekvencijski regulator (VFD) je elektronički uređaj koji omogućava kontrolu brzine i performansi elektromotora tako što prilagođava frekvenciju i napon napajanja motora, čime se postiže veća energerska efikasnost i precizna kontrola, pokretanja i zaustavljanja.

Frekvencijski regulatori (VFD-ovi) su široko korišćeni u različitim aplikacijama drvne industrije kako bi se postigla veća efikasnost, tačnost i kontrola.

Najčešće se koriste u sljedećim aplikacijama:

Firma IBEJ d.o.o je ovlašteni servis za ABB-ove frekvencijske pretvarače (AVP Servisni partner) i ABB-ov channel partner za Motion portfilio koji obuhvata:

Posjedujemo i skladište frekvencijskih regulatora ACS580-01 | ABB serije u opsegu snaga od 0,75 kw do 110 kW , ova serija VFD-ova je pogodna za primjenu u drvnoj industiji, aplikacijama sa velikom koncentracijom vlage i prašine zog IP55 stepena mehaničke zaštite.

Takođe za manje zahtjevne aplikacije na skladišu imamo i VFD-ove ACS180 serije.

IBEJ je specijalizovan za projekte ključ u ruke, pružajući sveobuhvatna rešenja i usluge prema vašim potrebama, kao na primjer projekat „Regulacija vakuma u ventilacionom sistemu za usisavanje piljevine“.

Vaša pitanja i zahtjeve možete slati na:

Lazar Nešković - ABB Motion After-Sales Service Support Specialist
Mobile: +387 66 236 085
lazar@ibej.ba

Mirza Kulenović - Internal Sales Specialist
Mobile: +387 62 82 45 81
mirza@ibej.ba


Posljednje novosti