IBEJ i ABB Motion organizovali radionicu za partnere iz industrije

Predstavljanje optimizacija elektromotornih pogona u svrhu povećanja energetske efikasnosti i smanjenja utjecaja viših harmonika na mrežu

IBEJ i ABB Motion su 11.12. u hotelu Nomad, Bjelašnica organizovali radionicu na temu elektromotornih pogona za naše partnere iz industrije.Predstavili smo načine optimizacije elektromotornih pogona u svrhu povećanja energetske efikasnosti i smanjenja utjecaja viših harmonika na mrežu. Događaju je prisustvovalo gotovo 50 naših klijenata i partnera iz različitih industrija.

Spomenko Hulak je govorio o ABB „low harmonic“ pretvaračima

Radionici je prisustvovalo 50-tak učesnika

Govornici i prezenteri na radionici su bili ABB Specijalisti za frekvencijsku regulaciju i automatiku, motora i elektromotornih pogona: Spomenko Hulak, Davor Poslek, Davor Gorički i Danijel Antolčić.

Primjeri radionice za energetsku efikasnost su demonstrirani na web alatu kojim se proračunavao trošak i vrijeme povrata investicije za slijedeće situacije:

IBEJ i ABB su partnerski organizovali događaj

Davor Gorički je demonstrirao novu generaciju VFD-ova

Radionica sa Ultra-Low Harmonic Demo ormarom je bila apsolutni hit dana

Aktivna interakcija tokom cijelog dana

Primjeri radionice za više harmonike korištenjem ULH Demo ormara:

Nadamo se da smo uspješno otvorili neke teme, posebno vezane za novu generaciju ABB Sinkrono-redudantnih motora, i da ćemo već danas krenuti u istraživanje i kreiranje pametnih rješenja zajedno sa našim partnerima i klijentima.

Ukoliko imate tehnička pitanja i(li) konkretne aplikacije na ovu temu: javite se na lazar@ibej.ba


Posljednje novosti