IBEJ i Valmet ozvaničili partnerstvo

Ugovor o distribuciji jača lokalno prisustvo kompanije Valmet na bosansko-hercegovačkom tržištu kontrole protoka

Valmet i IBEJ sarađuju na bosanskohercegovačkom tržištu 2 godine sa, unatoč kratkom vremenskom uzorku, odličnim rezultatima. Pored Valmet-ovih stručnjaka za kontrolu protoka koji se brinu o najzahtjevnijim potrebama kupaca, IBEJ inženjeri imaju svoju ulogu u poboljšanje lokalne podrške i zaliha, kao i pružanju brze isporuke našim kupcima. Aleksanadr Henc, Sales Channel Manager za Istočnu Evropu je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i uspješnim projektima u Sisecam, Natron Hayat i Solana.

"Naša je privilegija predstavljati Valmet ali i surađivati sa IBEJ. Izuzetno smo uzbuđeni i radujemo se što ćemo zajedno rasti u godinama koje dolaze".

IBEJ je na 3-dnevnim sastancima predstavio biznis plan za naredni period sa posebnim fokusom na kreiranje skladišta za ventile, pozicionere i aktuatore ali i razvijanje interne kompetencije u oblastima Carbon capture i generalno ekološki prihvatljivih turn-key rješenja. Supotpisnik ugovora je Hutan Vesuna, Director, Global Distribution koji smatra da proširenje kanala distribucije traži priznate partnere: „Globalni razvoj distributivnog kanala jedna je od najvažnijih strateških inicijativa rasta u poslovanju Valmet Flow Control. Partnerstvom s vrhunskim distributerima, Valmet poboljšava svoje prisustvo u tradicionalnim ključnim područjima kao i na novim tržištima kako bi bolje služio svojim kupcima.“

Valmet je vodeća industrijska kompanija u svijetu koja opslužuje rudarstvo, celulozu, papir, recikliranje, naftu, plin i procesnu industriju. Valmet i IBEJ tim pomažu našim klijentima da poboljšaju svoju operativnu efikasnost, smanje rizike i povećaju profitabilnost koristeći naše jedinstveno znanje, iskusne ljude i inovativna rješenja za izgradnju novih, održivih načina zajedničkog rasta. Sigurno smo da će industrija, ekologija i ekonomija Bosne i Hercegovine imati benefite kroz primjenu najnovijih Valmet tehnologija. Idemo zajedno da kreiramo pametna rješenja.

Za više informacija javite se Vedad Kadrić, vedad@ibej.ba 066 47 00 16


Posljednje novosti