IBEJ je servis za ABB pretvarače i invertore

Od usluga puštanja u rad do Ugovora za održavanje i naprednih usluga

ABB-ov portfolio usluga za energetske pretvarače i invertore je dizajniran da poveća povrat ulaganja i održava rad opreme na najvišem nivou efikasnosti i produktivnosti tokom cijelog njenog životnog vijeka.

Kao vaš servisni partner, osiguravamo sveobuhvatnu podršku ABB energetskih pretvarača i invertora tokom cijelog životnog ciklusa. Posvećeni smo pouzdanosti vašeg poslovanja. Zbog toga ulažemo sve moguće napore da maksimiziramo vaše vrijeme produženja proizvodnje – i time smanjimo troškove vašeg životnog ciklusa.

Blisko sarađujemo sa našom organizacijom za istraživanje i razvoj što nam omogućava da razvijemo najnaprednije usluge za naš portfelj proizvoda i obezbedimo proaktivno upravljanje životnim ciklusom proizvoda.

Instalacija i puštanje u rad

IBEJ kao ABB aftersales suppport partner nudi profesionalne usluge instalacije i puštanja u rad za ABB-ove energetske pretvarače i invertora.

Instalacija

ABB-ove instalacijske usluge dostupne su kako bi zadovoljile kritične poslovne potrebe bilo gdje u Bosni i Hercegovini, bez obzira na veličinu ili složenost. Naši inženjeri mogu koristiti veliko praktično iskustvo stečeno u mnogim zadacima montaže i puštanja u rad, kako na domaćim lokacijama tako iu inostranstvu.

Puštanje u rad

Usluge uključuju funkcionalno testiranje i konfiguraciju komponenti kontrolnog sistema na licu mjesta kroz puštanje u rad pune kontrole procesa. Besprijekoran kvalitet ugradnje, izvođenje, upravljanje troškovima i sigurnost čine ABB idealnim partnerom danas i tokom cijelog životnog ciklusa vaše ABB opreme.

Održavanje

Redovno održavanje smanjuje rizik od kvarova opreme i neplaniranih popravki.

Procjena životnog ciklusa - osnova za dugoročni plan održavanja i poboljšanja

Primarni cilj održavanja je spriječiti kvarove i otkloniti potencijalna oštećenja što je brže i sigurnije moguće - uz najniže moguće troškove. Procjena životnog ciklusa koju je izvršio ABB, odnosno IBEJ pruža osnovu za razvoj dugoročnog plana održavanja i poboljšanja. Svrha procjene je da se definišu mjere koje treba preduzeti za smanjenje operativnih troškova, poboljšanje produktivnosti, smanjenje uticaja na životnu sredinu i povećanje sigurnosti. Efikasan plan poboljšanja ne samo da pomaže klijentima da budžetiraju troškove održavanja, već takođe pomaže u planiranju budućih nadogradnji, naknadnih opremanja i zamjene.

Preventivno održavanje

ABB preporučuje redovno preventivno održavanje svojih pretvarača i invertera tokom njihovog životnog vijeka kako bi se osigurala maksimalna dostupnost i minimalni troškovi neplaniranih popravki. Preventivno održavanje se sastoji od godišnjih pregleda i zamjene komponenti prema rasporedu održavanja specifičnih za proizvod.

Popravke

ABB-ove usluge širom svijeta pomažu u smanjenju zastoja. Naš stručni tim spreman je pružiti kompletnu tehničku podršku u hitnim slučajevima.

Tehnička pomoć na licu mjesta zajedno s naprednom podrškom za proizvode i aplikacije putem telefona ili e-pošte nude brzu analizu kvarova i ispravljanje. Daljinsko praćenje opreme omogućava ABB-u, odnosno IBEJ timu da pruži stručan on-line pristup za poboljšanu tačnost prilikom procjene stanja, predviđanja trenda habanja i zadataka dugoročne analize podataka.

Rezervni dijelovi i potrošni materijal

Pravovremeni pristup rezervnim dijelovima je bitan za održavanje i dostupnost postrojenja.

Dobra dostupnost dijelova i najefikasniji mehanizam isporuke ključni su za uspjeh ABB-ovih usluga rezervnih dijelova. Za kupca, dostupnost dijelova doprinosi manjem zalihama i nižim dugoročnim troškovima vlasništva. ABB može pomoći u planiranju zaliha rezervnih dijelova tokom životnog ciklusa opreme.

Budući da su svi naši rezervni dijelovi provjereni, naši kupci mogu biti sigurni da ispunjavaju sve standarde sigurnosti i pouzdanosti i da su sve garancije važeće. Prema modelu životnog ciklusa naših proizvoda, naša podrška za naše proizvode traje do 25 godina i pokriva ne samo rezervne dijelove već i usluge vezane za popravke i zamjene.

Proširenja, nadogradnje i rekonstrukcije

ABB nudi proširenja, nadogradnje i rekonstrukcije kako bi produžio vijek trajanja svojih energetskih pretvarača i invertora.

Nadogradnje

Nadogradnje za ABB pretvarače i invertore dizajnirane su za poboljšanje performansi i produženje funkcionalnosti i vijeka trajanja opreme. Usluge nadogradnje uključuju ažuriranja hardvera i softvera.

Retrofit („osvježenje“)

Umjesto zamjene cijelog pretvarača ili sistema pretvarača, često je ekonomičnije modernizirati staru instalaciju ponovnim korištenjem svih relevantnih dijelova originalne opreme i kupovinom nove gdje je to potrebno. Nadogradnja se obično izvodi tokom planiranih obustava proizvodnje, bez izazivanja dodatnog zastoja proizvodnje.

Prema ABB-ovom modelu upravljanja životnim ciklusom, preporučuje se da se pretvarač/inverter modernizira ili zamijeni na kraju klasične faze njegovog životnog ciklusa.

Zamjena

Brze i efikasne usluge zamjene minimiziraju zastoje u proizvodnji.

Kad god postoji potreba za zamjenom cijelog pretvarača/invertera - od ABB-a ili bilo kojeg drugog proizvođača - ABB i IBEJ svojim kupcima nude jedan od najširih svjetskih portfelja pretvarača i invertora.

ABB i IBEJ pomažu u odabiru optimalne zamjene s ispravnim karakteristikama za primjenu.

ABB energetski pretvarači i invertori su kategorizirani na osnovu njihovog životnog ciklusa u aktivne, klasične, ograničene ili zastarjele faze. To nam omogućava da definiramo najbolje vrijeme za zamjenu i da je izvršimo bez ikakvih problema kompatibilnosti ili sigurnosti.

Za više informacija kontaktirajte nas na info@ibej.ba kao lokalnog predstavnika ABB-a.

Trening

Obučeno i kvalifikovano osoblje omogućava siguran, ispravan i pouzdan rad i smanjuje zastoje. Prijavite se za prilagođene obuke za ABB proizvode na licu mjesta ili u ABB centrima za obuku.

ABB nudi kurseve e-učenja zasnovane na webu i standardne ili prilagođene kurseve u učionici u jednom od svojih certificiranih centara za obuku ili na licu mjesta od strane iskusnih trenera. Vaši inženjeri će naučiti kako rukovati, održavati i rješavati probleme sa ABB energetskim pretvaračima i invertori te ih kvalifikovati za pružanje podrške prvog nivoa.

Ugovori o uslugama-održavanju

Modularni ugovori o uslugama i održavanju regulišu saradnju između korisnika i ABB-a, odnosno IBEJ-a i uključuju dogovorene procese sa optimizovanim i predvidljivim (često i fiksnim) troškovima.

U zavisnosti od potreba kupca, pojedinačne usluge se mogu povezati u jedan ugovor. Primjeri ugovora su ugovori o rezervnim dijelovima i ugovori o preventivnom ili korektivnom održavanju. Možemo vam pomoći sa rješenjem koje vam daje bezbrižnost, zadovoljava vaše potrebe i osigurava ekonomičnost u svim vašim operacijama.

Prednosti naših ugovora o uslugama uključuju poboljšanu kontrolu troškova, poboljšanu operativnu efikasnost, niže kapitalne troškove, smanjeno vrijeme zastoja i produženi vijek trajanja opreme

Napredne usluge

Bilo da se radi o optimizaciji stanja imovine, daljinskom nadzoru opreme ili novim funkcijama za ispunjavanje današnjih i budućih zahtjeva, ABB-ove napredne usluge pružaju prilagođene usluge koje odgovaraju vašim specifičnim potrebama.

Provođenje prave akcije u pravo vrijeme može biti izazov. ABB može podržati menadžere imovine da definiraju proaktivnu strategiju održavanja koja može dovesti do značajnih ušteda. Vodimo računa o stvarnom stanju opreme, optimiziramo njene performanse i definiramo nove karakteristike kako bismo ispunili današnje i buduće zahtjeve uz poštovanje sigurnosnih i novih standarda.


Posljednje novosti