Kako Vam nova generacija NDX 2.0 pamentnih pozicionera može učiniti proces i život lakšim?

Saznajte više o novoj generciji serije NDX 2.0 pozicionera, njihovom uticaju na efikasnost i održivost procesa, prednostima koje donose i na koji način mogu doprinijeti unaprjeđenju rada Vašeg sistema.

Smanjenje i gubitak u nekim situacijama nije loša stvar, pogotovo ukoliko se radi o utrošenom vremenu i novcu, što je za današnje uslove industrije mjerljivo i veoma „opipljivo“. Zbog toga se očekuje da će novi pametni pozicioneri NDX 2.0 biti novi favorit među OEM kupcima i krajnjim kupcima.

Održiv i ekonomičan rad bio je osnova za dizajn NDX 2.0 pozicionera ventila, kao i svih proizvoda ventila u Valmet portfoliju. Ali pored ušteda koje se mogu postići tokom upotrebe proizvoda, postoji ogroman potencijal za uštedu kroz ekonomičnu efikasnost prije upotrebe i tokom operacija održavanja. Ovdje dolazi do izražaja jednostavnost i pametna modularnost uređaja kao što su pametni pozicioneri ventila.

Novi NDX 2.0 ima daleko veću svestranost za različite tipove i veličine aktuatora, kao takav predstavlja univerzalno rješenje koje podjednako dobro služi i u primjenama linearnih i rotacijskih ventila. Ovo naravno otvara mogućnosti brojnim novim segmentima krajnjih kupaca da uživaju u prednostima NDX pametne tehnologije upravljanja ventilima.

NDX 2.0 – Pravi izbor za Vas

Novi NDX 2.0 je izuzetno svestran i univerzalan u pogledu ventila koje može poslužiti, kao i različitih aplikacija i procesa za koje je pogodan. Veliki ili mali, linearni ili rotacioni, Valmet ili third party – tip ventila doslovno nije bitan. Pametna, ali jednostavna konstrukcija zaista znači manje vremena i truda tokom instalacije i puštanja u rad.

Zahvaljujući pametnom i intuitivnom korisničkom iskustvu koje pruža, Neles NDX 2.0 je jednako jednostavan za postavljanje i konfiguraciju. Unaprijed instalirane postavke i laka navigacija pomoću ekrana osjetljivog na dodir znače da je početak više pitanje sekundi nego minuta. Potrebno je samo nekoliko pritisaka na dugme da se pokrene i pokrene nakon instalacije.

Modularnost pametnog pozicionera ventila također znači da se procedure servisiranja i održavanja znatno lakše i brže izvode na uređaju. Dijagnostika je jasna i laka za tumačenje, a sam fizički uređaj je jednako jednostavan. Suprotno popularnom vjerovanju, uređaj koji je digitalan i pun inteligencije ne mora biti osjetljiv, zamršen i beskrajno kompliciran. Zapravo, u ovom slučaju istina je bukvalno suprotna.

Kada odaberete modularni NDX 2.0 pozicioner ventila, morate imati manje rezervnih dijelova i komponenti u usporedbi s mnogim drugim uređajima za kontrolu ventila. Manje rezervnih dijelova znači potrebu za manjim skladišnim inventarom, manje potrebnog prostora i na kraju manje stvari koje bi mogle poći po zlu. Manje dijelova se očito vraća na jednostavnost i brzinu popravki i zamjene.

Kako se efikasnost i performanse pretvaraju u poboljšanu održivost?

Sa NDX 2.0 pametnim pozicionerom možete potencijalno smanjiti potrošnju zraka do 90%. Kada sklop ventila koristi manje zraka pod pritiskom tokom svog rada, to znači da potrošnja energije svakog sklopa ventila opremljenog pozicionerom ventila NDX 2.0 potencijalno troši 90% manje električne energije i stoga također uzrokuje 90% manje emisije CO2 u odnosu na konkurentski ventil.

Mogu li performanse regulacije također doprinijeti održivosti?

Apsolutno. Performanse regulacije i vrhunska preciznost očigledno imaju veliki uticaj na kvalitet procesa i krajnji rezultat. Primarna korist od tačnosti je bolji prinos i profitabilnost procesa zbog manje varijabilnosti procesa. Ali kao što je slučaj sa poboljšanom energetskom efikasnošću, poboljšana preciznost takođe utiče na ekološki učinak.

Kada vrijeme znači novac, a vrijeme stručnjaka znači još više novca, jednostavan i lak Neles NDX 2.0 pametni pozicioner ventila je pravi put. Kao što je rečeno na početku – „Manje je manje“. Manje utrošenog vremena na instalaciju i puštanje u rad. Manje vremena utrošeno na učenje pravilne upotrebe i operacija. Manje vremena potrebno za servis i održavanje. Dakle, u ovom slučaju manje je tačan razlog zašto biste trebali tražiti ulaganje u naše NDX 2.0 pozicionere ventila.

Više o NDX pozicionerima možete pronaći na sljedećim linkovima:


Posljednje novosti