Kompletan portfolio za upravljanje postrojenjima

Široka rasprostranjenost za kontrolu, eksploataciju i rad vodenih i energetskih mreža.

IBEJ sa svojim partnerima Endress+Hauser i LACROIX Sofrel isporučuje telemetrijska rješenja koja omogućavaju ugovornim operaterima nadzor nad cijelim lancem u vodovodnim i energetskim mrežama.

Od senzora do automatskog slanja podataka na dnevnoj bazi, od telemetrijskih PLC-ova do centralnih sistema i softverskih prelaza do velike količine podataka i pametnih gradova, naš portfolio specijaliziran za vodu i energiju, zadovoljava sve potrebe mrežnih operatora.

Dizajnirani da zadovolje ograničenja objekata u teškim okruženjima, naša su rješenja kombinacija inovativnosti, vrhunske performanse, robusnosti i jednostavnosti u upotrebi.

Asortiman proizvoda i softvera kompanija Endress+Hauser i SOFREL, čiji je IBEJ autorizovani prestavnik i servis za BiH, nadopunjuje ponuda usluge dizajnirana da podrži korisnike u svim fazama njihovih telemetrijskih projekata. Pomoć u definisanju i budžetiranju projekta, pomoć u puštanju u rad i obuci, usluge internetske dokumentacije i webinari pružaju niz usluga dizajniranih da osiguraju potpunu autonomiju i efikasnost u vašim poslovima vezanim za telemetriju.

Daljinske jedinice za prenos podatka - RTU za daljinsko upravljanje i kontrolu

Posvećene upravljanju vodnim ili energetskim mrežama, SOFREL SCADA uključuju komunikacijske modeme i koriste njihove sektorske funkcije za praćenje mjernih lokacija 24/7, alarmiranje u slučaju nepravilnosti i upravljanje i automatiziranje tehničkih postrojenja.

Koristeći naše telemetrijske uređaje, ugovorni operatori su u mogućnosti daljinski kontrolisati svoje objekte, intervenisati na motorima, pumpama ili ventilima… pa čak i automatizirati procese svojih postrojenja.

Data loggeri IoT

Naši Data Loggeri posebno su dizajnirani za daljinsko nadgledanje podzemnih hidrauličkih postrojenja koji su izolirani i nemaju električnu energiju (šahtovi, odvodi, kanalizacije itd.). Oni obavljaju kalkulacije, spremaju i redovno bilježe podatke s objekata i komuniciraju ih putem 2G/3G mreže prema SCADA.

Oni direktno doprinose uspješnosti mreža za pitku vodu brzim otkrivanjem gubitaka vode. Za otpadne vode, naši data loggeri doprinose mrežnom samokontrolisanju i kontinuiranoj dijagnostici.

1

Rješenja za centralizaciju i upravljanje mrežama za daljinsko upravljanje

IBEJ sa svojim partnerima nudi softverska rješenja i web servere za centralizaciju i daljinsko eksploataciju podataka.

Sučelja softverskog sistema za nadzor i rješenja ugovornih operatora omogućuju potpuno sigurno otvaranje naših telemetrijskih mreža za sva SCADA rješenja na tržištu.

Senzori, prenaponske zaštite i pribor

Kao što znate, Endress+Hauser portfolio robusnih i preciznih senzora za mjerenje nivoa, pritiska, temperature itd. je na bosanskohercegovačkom tržištu neprikosnoven.

Mjerna instrumentacija specijalno je dizajnirana da pruža optimalan nivo performansi u objektima opremljenim sa daljinskim terminalima (optimizacija energije data loggera, prenaponsku zaštitu itd).

Dizajnirani da osiguraju maksimalnu odbranu od prenapona, naša prenaponska zaštita štite rad telemetrijskih uređaja pod otežanim uslovima upotrebe.

Usluge i podrška u vašim telemetrijskim projektima

LACROIX Sofrel je proizvođač telemetrije i SCADA proizvoda a IBEJ servisni inžinjeri nude brojne usluge koje pokrivaju cijeli životni ciklus telemetrijskog sistema:


Posljednje novosti