Novi ABB ACS180 pogoni za mašine nude pouzdan rad mašina i osnovnu kontrolu aplikacija u kompaktnoj izvedbi

ACS180 omogućava proizvođačima mašina da integrišu kompaktni pogon promjenljive brzine u širok spektar industrijskih aplikacija. Pogon strojeva koji nudi odlične performanse i kvalitet po vrhunskoj vrijednosti.  

Novi VFD je pogodan za aplikacije do 22 kW

ABB je proširio svoju potpuno kompatibilnu familiju pogona mašina sa novim ACS180 pogonom promenljive brzine (VFD) za aplikacije do 22 kilovata (kW). Ovaj kompaktan i jednostavan za upotrebu VFD donosi pouzdanost i performanse za proizvođače mašina.

ACS180 je dizajniran za OEM proizvođače i sistemske integratore u nekoliko industrija i za širok spektar aplikacija. ACS180 može kontrolisati na primjer: transportere, pumpe, ventilatore, miksere i kompresore, u širokom spektru industrijskih sektora uključujući hranu i piće, tekstil, rukovanje materijalom i sl primjene.

ACS180 je važan dodatak ABB porodici pogona mašina koji uspostavlja čvrstu osnovu za većinu jednostavnih aplikacija. Međutim, ACS180 definitivno nije smanjena verzija većeg, pruža visok nivo performansi, robusnosti, fleksibilnosti i funkcionalnosti za proizvođače mašina koji žele pristupačnu i jednostavnu za integraciju opciju pogona.

ACS180 se pridružuje ABB-ovoj dobro uspostavljenoj porodici sve kompatibilnih pogona za izgradnju mašina. Odlikuje ga robustan i kompaktan dizajn koji nudi preciznu kontrolu, kao i skalabilnost i fleksibilnost. Potpuno kompatibilni ABB uređaji dijele istu arhitekturu i korisničko sučelje radi lakšeg korištenja.

ACS180 je dizajniran za upravljanje indukcijskim i motorima s permanentnim magnetima u rasponu do 22 kW.

VFD se nalazi u IP20 kućištu u pet veličina okvira za montažu u ormar. Odlikuje se robusnim dizajnom i optimiziranim protokom zraka za hlađenje kako bi se osigurao dug i pouzdan radni vijek. Kako bi se osigurale osnovne sigurnosne osnove pri projektovanju i izgradnji mašina, VFD ima ugrađenu funkciju Safe Torque Off (STO) koja bezbjedno dovodi motor u stanje bez obrtnog momenta.

Kada su performanse u pitanju, ACS180 nudi odličnu kontrolu motora bez enkodera. Podržava i skalarnu kontrolu za jednostavnu, robusnu i osnovnu kontrolu brzine i vektorsku kontrolu za zahtjevniju regulaciju brzine i obrtnog momenta kako bi se osigurala tačnost u cijelom rasponu brzina.

VFD se može povezati sa cjelokupnim sistemom automatizacije postrojenja putem ugrađenog Modbus RTU protokola ili korištenjem digitalnih/analognih ulaznih i izlaznih kontrolnih konekcija. Grafičke ikone čine ugrađenu kontrolnu tablu jednostavnim za rad i smanjuju potrebu za prevođenjem, što je važno za OEM proizvođače koji prodaju na globalnim tržištima.

Prilagodljivost potrebama automatizacije mašine je obezbjeđena novom generacijom adaptivnog i sekvencijalnog programiranja ACS180 koje omogućava prilagođavanje funkcionalnosti pogona. Ovo koristi ugrađeni mali programibilni logički kontroler kako bi ponudio zajednički pristup programiranju pogona koji omogućava da se funkcionalnost pogona prilagodi specifičnoj primjeni.

Za više informacija: https://new.abb.com/drives/low-voltage-ac/machinery/acs180


Posljednje novosti