Partneri Valmet FlowControl divizije: IBEJ

IBEJ tim je tokom protekle dvije godine razvio izuzetnu saradnju sa renomiranim finskim proizvođčem ventila pumpi - Valmet. U ovom članku prenosimo dio intervju-a koji je objavljen na Valmet portalu, u svrhu predstavljanja novih partnera. Drugi povod za intervju je uspješna realozacija projekta isporuke i puštanja ventila u postrojenju kupca Adriatic Metals BH – Vareš. Nedavno IBEJ je nagrađen nagradom za Najboljeg Novog Partnera na Evropskim Danima Distributera 2023. 

Možete li opisati vašu kompaniju u jednoj rečenici:

IBEJ je inženjerska kompanija sa više od 20 zaposlenih i preko 20 godina iskustva u pružanju visokokvalitetne procesne instrumentacije, kontrolne opreme i kontrola protoka kupcima na bosanskom tržištu, fokusirana na sveobuhvatnu podršku i servis.  

Možete li nas ukratko uputiti o vašoj dosadašnjoj saradnji s Valmetom? 

Saradnja između Valmeta i IBEJ-a bila je kratka, ali uspješna. Početak partnerstva bio je neformalan prije nekoliko godina, ali nakon uspješnog "probnog" razdoblja, zvanični distributivni ugovor potpisan je krajem jeseni 2023. godine.

Možemo li dobiti dobar primjer jednog od vaših najnovijih uspješnih projekata s klijentima?

Nedavno smo isporučili kontrolne ventile Neles i Flowrox, kontrolere ventila, automatizaciju i instrumentaciju za novi rudnik srebra i olova kompanije Adriatic Metals u Varešu. Dio paketa za kontrolu protoka također je uključivao pumpe Flowrox. Prednost je bila što IBEJ ima jednog zaposlenika koji je posebno posvećen Valmetovoj ponudi proizvoda za kontrolu protoka i dobro je poznaje. 

Koji je bio izvorni izazov s kojim su se suočili? Zašto su na kraju odabrali Valmetove rješenje za kontrolu protoka?  

Projekt Vareš bio je vrlo važan za Adriatic Metals jer je to bio njihov prvi projekt. Mogli smo pružiti potpunu ključ-u-ruke uslugu, uključujući savjetovanje, kontrolu protoka, automatizaciju, instrumentaciju, puštanje u rad i podršku nakon prodaje. Adriatic Metals BH je bio potreban jedan dobavljač koji ima iskustva u tom području, koji može pružiti potpunu automatizaciju i koji im može brzo pomoći, ako je potrebno, a mi smo udaljeni samo sat vremena vožnje automobilom.

Koji su rezultati?

Do sada je kupac bio zadovoljan, a postrojenje za procesiranje u Varešu počelo je s radom početkom marta 2024. Također smo napravili priču o uspjehu kupca o ovom slučaju. Adriatic Metals BH nas smatra pouzdanim i održivim partnerom, te se nadamo proširenju suradnje na usluge održavanja ventila i pumpi.

Kako biste opisali suradnju između vas i Valmeta?

Naša suradnja s Valmetom je bila vrlo dobra. Već poznajemo mnoge ljude iz Valmeta i vrlo smo sretni što možemo raditi s njima. Osjećamo da nas Valmet podržava, i to nisu samo riječi. Valmet je pokazao to u stvarnom životu kada smo se suočili s izazovima, koji su bili savladani.

Da li želite naglasiti još nešto?

Najvredniji aspekt u IBEJ-u su ljudi. Vidimo isti pristup i kod Valmeta, i zaista uživamo u poslovanju s ljudima iz Valmeta. Smatram ovo vrijednim poslovnim odnosom.

“Po mom mišljenju, poslovanje se odvija kroz ljude, ne proizvode ili kompanije. Veoma smo sretni što radimo s ljudima iz Valmeta i uživamo u poslovanju s njima.”

Dragan Čizmić, Izvršni direktor, IBEJ

Kompletan tekt možete pročitati na link-u: https://www.valmet.com/insights/articles/flow-control/partner-sportlights-ibej/

Za više informacija o Valmet portfoliju ventila i pumpi, te za obradu Vašim upita, javite se Vedad Kadrićvedad@ibej.ba 066 47 00 16


Posljednje novosti