Spirax Sarco ravni zaporni ventili

 Najbolje rješenje za sigurnost postrojenja koje štedi energiju

Spirax-Sarco ravni zaporni ventili sa tzv. „harmonikom“(belows), konstruirani su da održavaju sigurnost postrojenja i štede energiju potpuno uklanjajući curenje brtve vretena. Zagarantovane su nula emisije, što osigurava da Spirax-Sarco BSA ventili zadovoljavaju najstrože svjetske zakone o emisijama. BSA_T nudi čep za regulaciju(throthling plug) za razliku od standardnog ravnog diska. Regulacijski čep omogućava ručnu regulaciju za podešavanje pritiska i protoka u cjevovodu, čineći ovo fleksibilnim i jednostavnim rješenjem izolacije.

Također se može koristiti kao osnovni regulacijski ventil ili zamjena za "bypass" vodove. Verzija regulacijskog čepa također ima koristi od dvoslojnih „harmonika“(belows), koji će produžiti vijek trajanja proizvoda. Ovi ventili opremljeni čepom za regulaciju imaju standardno šaraf, koji omogućava korisniku da zaključa ventil u položaju za regulaciju.

Karakteristike / Benefiti:

S vremena na vrijeme nas pitaju koliki je vijek trajanja zamora „harmonike“(belows) u našoj paleti BSA izolacijskih ventila sa harmonikom. Kompletan asortiman Spirax Sarco BSA zatvarača sa harmonikom testiran je u skladu sa standardom MSS SP-117. Ovo navodi da veličine DN15 - DN100 moraju imati vijek trajanja od 5.000 ciklusa i 2.000 ciklusa za DN125 - DN250. Ako vam je potrebno detaljnije objašnjenje ispitivanja, pogledajte gornji standard. Ovo testiranje se vrši u laboratoriji pod "savršenim" uslovima. Životni vijek zamora u nekim aplikacijama može se smanjiti zbog faktora uključujući hemijski napad (nagrizanje od korozije naprezanjem), trajne regulacijske dužnosti, hidraulični udar, temperaturu itd. Međutim, izolacijski ventili poput BSA raspona namijenjeni su za izolaciju sistema i nikada se neće približiti prema ovim ciklusima u praksi BSA_T asortiman ventila dizajniran je za upotrebu pri regulacijskom radu. 

Maksimalni preporučeni diferencijalni pritisak kada se koristi na ovim operacijama prikazan je u nastavku:

Napomena: Zamorni vijek harmonike mogao bi se smanjiti ako se koristi iznad navedenih diferencijalnih pritisaka.

Za više informacija kontaktirajte nas na info@ibej.ba


Posljednje novosti