Svi ključni parametri fermentacije piva na jednom mjestu

Monitor fermentacije QWX43  

Fermentacija je ključni proces u pivarstvu, da ne kažemo jedan od najdinamičnijih. U spremniku za fermentaciju kvasac proizvodi alkohol iz šećera u sladovini, zajedno s ugljičnim dioksidom i raznim aromama koje zajedno pivu daju pjenušavost i okus. Pivari moraju pažljivo pratiti proces kako bi osigurali da sve radi kako treba. Uzimanjem uzoraka, provjerom gustoće areometrom ili laboratorijskom analizom redovito prate parametre kao što su rezidualni ekstrakt, sadržaj alkohola i stupanj fermentacije.

Novi monitor fermentacije QWX43 firme Endress+Hauser čini sav ovaj trud prošlošću. Sustav omogućuje precizna mjerenja četiri parametra izravno u spremniku za fermentaciju. QWX43 prenosi svoje podatke izravno u Netilion, Endress+Hauser IIoT ekosustav temeljen na oblaku, gdje algoritam izračunava sve relevantne parametre fermentacije i omogućuje praćenje fermentacije u stvarnom vremenu. Ovo je moguće zahvaljujući kompaktnom rješenju sa više senzora u kombinaciji sa  IIoT tehnologijom.

Monitor fermentacije drži proces pod potpunom kontrolom bez potrebe za prisustvom pivara. I to nije sve: pivari mogu postaviti alarme za svaku posebnu fazu fermentacije za različite vrste piva. Oni čak mogu koristiti savršeno pripremljenu šaržu kao referencu. Sistem će zatim obavijestiti pivare ako proces fermentacije odstupi od referentnih vrijednosti.

U kratkom videu ispod pogledajte kako funkcioniše ovaj uređaj, a za više informacija kontaktirajte nas na info@ibej.ba


Posljednje novosti