Unaprijedite vašu proizvodnju bezalkoholnih pića

Ptatite ključne parametre u vašoj proizvodnji kako bi ste osigurali  neprekidno visoku kvalitetu proizvoda

Osiguravanje konzistentne kvalitete proizvoda glavni je prioritet u industriji pića. U tom su kontekstu sigurnost proizvoda, tačno doziranje sirovina, monitoring svih kritičnih parametara procesa, bilježenje podataka, ali i imformacije o troškovima važni faktori. Inovativni procesni instrumenti pomažu u rješavanju ovog izazova, od isporuke i doziranja sirovina do miješanja i punjenja.

130milijardi litara

bezalkoholnih pića se konzumiraju širom svijeta svake godine. Dosljedna kvaliteta i sigurnost proizvoda su presudni.

Izvor: www.historyofsoftdrinks.com

Naša ponuda

Garantujemo da ćemo vam pružiti podršku u unapređenju vaših procesa sa kompetencijom, podrškom i uslugom. Naročito u sektoru proizvodnje pića, naši stručnjaci za industriju i aplikacije razumiju zahtjeve za kvalitetom i sigurnošću proizvoda. Endress+Hauser procesna oprema pomaže vam da dugoročno povećate, održavate i osigurate kvalitetu proizvoda. Naša mjerna oprema i rješenja podrazumjevaju:
• Osiguravanje kontinuiranog kvaliteta proizvoda
• Inteligentno upravljanje podacima za stalnu obnovljivost
• Uštedu u sirovinama
• Usklađenost sa zakonom

Aplikacije i poznavanje procesa

1 ©Endress+Hauser

1

Precizno mjerenje koncentracije zahvaljujući inline senzorima

Za praćenje konzistentne kvalitete krajnjeg proizvoda koncentracija se mora izmjeriti u ° Brix. To se može učiniti direktno u procesu, koristeći tehnologiju inline mjerenja. Stalni monitoring kvalitete korištenjem podataka o proizvodima u stvarnom vremenu smanjuje dugotrajno ručno uzorkovanje i prekide proizvodnje. Endress+Hauser nudi nekoliko opcija za inline mjerenje gustoće. Od monitoringa u cijevima pomoću masenih mjerača protoka Promass Coriolis do monitoringa pomoću vibroničkog sistema za mjerenje gustoće u spremnicima.

Doziranje aditiva

Zbog svoje male provodljivosti, potrebno je koristiti maseni mjerač protoka Promass Coriolis za doziranje aditiva, poput okusa ili boje. Ispravna konverzija recepta za sirup ovisi o preciznom doziranju ovih sastojaka. S jedne strane, to direktno utječe na kvalitetu proizvoda, a s druge strane, također jamči efikasno rukovanje skupim sirovinama.

Pouzdano upravljanje podacima

Ključ za sljedivost proizvoda leži u besprijekornom snimanju podataka. To omogućuje ciljano praćenje i optimizaciju vašeg proizvodnog procesa. Pomoću Endress+Hauser menadžera podataka npr Memograph RSG45, zabilježene vrijednosti procesa jasno se prikazuju i pohranjuju. Podaci su osigurani osobnim pravima pristupa elektroničkim potpisom (u skladu s FDA 21 CFR).

Efikasna faza odvajanja (separacije)

1

Nema više nagađanja: Od sada tačno znate šta vam je u cijevima. Senzori za fazu separacije omogućavaju precizno otkrivanje faznih prijelaza između krajnjih proizvoda, medija za pražnjenje i čišćenje ili stepen kontaminacije u odgovarajućem mediju. Naši optički senzori za precizno inline mjerenje boje u tečnostima otkrivaju čak i najmanje promjene boje. Možete vidjeti da li su i u kakvom su kvalitetu proizvodi, sredstvo za čišćenje ili voda za ispiranje.

Pametno upravljanje kalibracijom

Strict requirements and regulations in the food industry with regard to safety, quality and reliability, regular calibration is a must. The focus is on measuring instruments that are integrated into a quality management system (e.g. ISO 9001, HACCP, IFS). Endress+Hauser's seamlessly traceable calibration - either on your premises or in our calibration laboratories - ensures long-term product quality, increases plant availability and increases the cost efficiency of your processes.

Kako bi se zadovoljili strogi zahtjevi i propisi u prehrambenoj industriji u pogledu sigurnosti, kvalitete i pouzdanosti, potrebna je redovna kalibracija. Fokus je na mjernim instrumentima koji su integrisani u sistem upravljanja kvalitetom (npr. ISO 9001, HACCP, IFS). Endress+Hauser kalibracija - bilo u vašim prostorijama ili u našim laboratorijama za kalibraciju - osigurava dugoročnu kvalitetu proizvoda, povećava raspoloživost postrojenja i povećava ekonomičnost vaših procesa.

Istražite naš portfolio! Istražite naš portfolio! 

Benefiti

Veliki naglasak stavljamo na to da vam ponudimo najbolja moguća rješenja, istovremeno garantirajući kvalitet proizvoda i visoku sigurnost procesa i proizvoda. Naš iskusni tim stručnjaka iz industrije pomoći će vam da odaberete i dizajnirate prave mjerne instrumente za vaše kritične procesne parametre. Usredotočeni smo na održive odnose s kupcima i želimo dugoročno biti tu za vas.

100%

Sigurnost proizvoda zahvaljujući inline mjerenje kvalitete

30%

Ušteda na sirovinama i materijalu zahvaljujući optičkim mjernim tehnologijama za fazu separacije

>250

kalibracija godišnje izvrši IBEJ servis koji ima status Endress+Hauser Authorised Service and Calibration Provider


Posljednje novosti