Više od 20% uštede vode - Banjalučka pivara značajno smanjila gubitke u sistemu

Potrošnja energije u Banjalučkoj pivari bila je značajno veća od standarda u industriji. Kako bi optimizirali proizvodni proces bilo je potrebno smanjiti troškove energije. Banjalučka pivara je krenula u projekat sa IBEJ, odnosno Endress+Hauser EMS (Energy Monitoring Solution) timom i ovo su rezultati:

Rezultati EMS projekta:

Sa ovim monitoringom potrošnje energije kupac je dobio relevantne informacije o potrošnji energije u procesu i mogućnost da jednostavno identifikuje najveće potrošače. Identifikacija mogućih problema na mreži (curenje, itd.) i praćenje potrošnje u realnom vremenu pomaže inžinjerima u Banjalučkoj pivari da brzo reaguju na bilo koji problem.

Mi u IBEJ-u smo ponosni na činjenicu da smo odgovorili na izazov kupca koji je podrazumijevao mjerenja potrošnje vode, pare, komprimiranog zraka i CO2. Štaviše, Banjalučka pivara je željela da vidi fizičku međuzavisnost medija, mjerenja u realnom vremenu i mjerne podatke.

Endress+Hauser je na svojoj zvaničnoj stranici predstavio upravo ovaj projekat tj Case Study kao uspješnu priču čiji je Return On Investment - ROI postignut nakon 1 godine.

Endress+Hauser i IBEJ nastavljaju sa naporima u razvijanju EMS kako bi ponudili sveobuhvatno rješenje koje podrazumjeva instrumentaciju i energy managere, za poboljšanje upravljanje energijom, kao i SCADA sistem za praćenje cijelog procesa, tako da je kupac u mogućnosti da analizira i obrađuje podatke o mjerenju. Sve to je sa našim rješenjem arhivirano i uvijek dostupno.

Ako trebate više informacija o EMS molim vas da nas pozovete na 033 76 49 75 i kontaktirate na mail: info@ibej.ba.


Posljednje novosti